Mike Snoei is per direct aangesteld als nieuwe trainer van Sparta Rotterdam en wordt tevens eindverantwoordelijk voor de jeugdopleiding. De technische staf van het eerste elftal zal verder worden aangevuld met Nico Jalink als assistent-trainer. Beide oud-spelers van Sparta tekenden een overeenkomst die hen voor twee seizoenen aan de Kasteelclub bindt.

Mike Snoei speelde in zijn profcarrière voor Excelsior en Sparta. De vleugelverdediger speelde vanaf 1986 op ’t Kasteel, waar hij in 1993 noodgedwongen zijn carrière moest beëindigen door een zware knieblessure. De 39-jarige Rotterdammer begon na zijn actieve carrière als trainer van Sparta’s jeugdopleiding, alvorens hij in 1997 de overstap maakte naar Vitesse. Snoei werd in 2002 hoofdtrainer van de Arnhemmers. Sparta Rotterdam wordt de tweede profclub waar Snoei als hoofdtrainer zal gaan werken.

Nico Jalink begon zijn carrière als speler eveneens in het shirt van Excelsior, om vervolgens uit te komen voor AZ, Fortuna Sittard, RKC, Port Vale en Dordrecht ’90. De middenvelder speelde van 1993 tot 1999 voor Sparta, onderbroken door het seizoen 1996 – 1997 waarin Jalink in Breda bij NAC speelde. In totaal kwam hij 130 competitieduels uit in het rood-wit gestreepte shirt. Dordrecht ’90 was de laatste club waar Nico Jalink speelde, vanaf het seizoen 2000 – 2001 combineerde hij dit met een functie als assistent-trainer, om zich vanaf het seizoen 2001 – 2002 volledig te richten op zijn werkzaamheden als trainer.

Bron: www.sparta-rotterdam.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.