Kyoto Purple Sanga heeft Pim Verbeek aangesteld als nieuwe trainer. De Japanse club was op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Gert Engels.

Met het vastleggen van Verbeek heeft Kyoto Purple Sanga de zoektocht naar een nieuwe trainer in een maand afgerond. De 47-jarige Nederlandse coach neemt het over van Bunji Kimura, die op 10 juni het stokje had overgenomen van de ontslagen Engels. De slechte resultaten waren aanleiding voor de wisseling van de wacht. Voor Verbeek is Japan geen onbekend terrein. In 1999 was hij verbonden aan Omiya Ardija.

Verbeek keerde een jaar geleden terug in Nederland, nadat hij als assistent van Guus Hiddink met Zuid-Korea successen had gevierd. Samen met Hiddink maakte hij vervolgens de overstap naar PSV, waar hij hoofd opleidingen werd. Maar die functie beviel Verbeek onvoldoende. De coach wilde weer als hoofdtrainer aan de slag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.