Foppe de Haan is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van SC Heerenveen, zo werd bekend op de persdag van SC Heerenveen. De Haan staat al sinds 1992 aan het roer bij de club en is daarmee de langst zittende oefenmeester in het betaalde voetbal.
‘Er is naast het voetbal meer in het leven en daar wil meer inhoud aan gaan geven’, legde De Haan de reden van zijn beslissing uit. Voorzitter Riemer van der Velde betreurt maar accepteert het besluit van de 60-jarige Fries.
De Haan stond afgelopen seizoen na de slechte opening van Heerenveen flink onder de druk. Een vertrek leek niet uitgesloten. De Haan bleef echter aan en na de winterstop krabbelden de Friezen weer op.
Ook al is er een leven buiten het voetbal, toch is er van een definitief afscheid in de zomer van 2004 nog geen sprake. De Haan wil bij de Friese club betrokken blijven. In welke hoedanigheid, weet hij nog niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.