Arnesen en Van Gaal kandidaat bij Ajax

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Arnesen en Van Gaal kandidaat bij Ajax

Louis van Gaal en Frank Arnesen zijn twee van de kandidaten voor de functie van technisch directeur bij Ajax, verklaarde Ajax-coach Ronald Koeman in Voetbal Insite. Deze post is al twee maanden vacant sinds Leo Beenhakker in juni onverwacht afscheid nam en verhuisde naar Mexico.

Ajax-coach Ronald Koeman ging in Voetbal Insite in op de belangstelling voor Arnesen, die momenteel werkzaam is bij PSV als manager transfers en scouting. ‘Hij staat op de lijst die ikzelf mede heb samengesteld. Ook Louis van Gaal staat erop. We kijken rustig wat we gaan doen.’ Op de naam van Piet Keizer weigerde Koeman in te gaan.

Arnesen zegt nog niet te zijn benaderd door de Amsterdamse club, waar hij eind jaren zeventig voor speelde. ‘En als dat gebeurt, denk ik dat ze zich eerst bij de club melden. Zo gaan Ajax en PSV met elkaar om.’ De Deen staat nog twee jaar onder contract bij de Eindhovense club.

Louis van Gaal zit sinds januari zonder club, nadat hij werd ontslagen door Barcelona. Hij was eerder al werkzaam bij Ajax als coach en technisch directeur.