FC Zwolle ontslaat trainer Peter Boeve

FC Zwolle-trainer Peter Boeve is met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. Het bestuur nam dit besluit omdat ‘de vereiste chemie’ tussen spelersgroep en trainer ontbreekt.

De clubleiding van FC Zwolle kwam tot de conclusie dat een langer verblijf van Boeve niet zou resulteren in een verbetering van de resultaten. ‘Sinds enige tijd ontbreekt aan de vereiste ‘chemie’ tussen spelersgroep en hoofdtrainer Peter Boeve, hetgeen een minimum voorwaarde is om tot resultaten te komen. Het bestuur ziet voorts geen enkel aangrijpingspunt voor herstel hiervan’, aldus een verklaring van FC Zwolle.

Met deze conclusie, die unaniem werd gedragen in het bestuur, was het ontslag van Boeve onvermijdelijk. Assistent-trainer Gerard Nijkamp is aangesteld als interim-coach.

Boeve trad in 2002 aan als coach van FC Zwolle. Hoewel onder zijn leiding degradatie via de nacompetitie werd ontlopen, was duidelijk dat het niet boterde tussen trainer en spelersgroep. Ook na het vertrek van onder meer criticaster Richard Roelofsen bleek de verhoudingen niet te zijn verbeterd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.