AA Gent zet Olde Riekerink op straat

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

AA Gent zet Olde Riekerink op straat

Het doek bij AA Gent is gevallen voor Jan Olde Riekerink. De Nederlandse coach van de nummer negen uit de Belgische Eerste Klasse kreeg maandagmorgen van het bestuur van de club te horen dat hij ontslagen is. De matige prestaties en het slechte spel van AA Gent zijn hem fataal geworden.

Assistent-coach Herman Vermeulen volgt Olde Riekerink op. Deze keer krijgt hij niet tijdelijk het roer in handen maar wordt hij zeker tot aan het einde van het seizoen de nieuwe hoofdtrainer. Vermeulen was in het verleden al meerdere malen een korte periode de interim-coach bij Gent.

Het ontslag van Olde Riekerink komt niet als een verrassing. De fans van Gent wilden hem al eerder weg hebben. Na de 0-0 van afgelopen weekend bij Lierse SK kregen zij hun zin. Vooral het aanvallend machteloze spel – Gent scoorde in de laatste vier duels niet – namen de fans Olde Riekerink kwalijk.

Bovendien was de stemming binnen de spelersgroep niet al te goed. Van goede communicatie was geen sprake, daarvoor spraken de spelers te weinig spelers Nederlands. Zelfs het aanstellen van integratiemanager Lucien Ghellynck, die Nederlandse les ging geven, baatte niet.

En dus werd het plan al snel in de ijskast gezet. ‘Trainer Olde Riekerink zei dat ik de schuldige was, maar kan ik het helpen dat er na drie lessen maar twee spelers meer opdaagden? De spelers biljarten liever, maar ingrijpen deed hij niet’, aldus Ghellynck in Het Nieuwsblad.