Ronald Koeman verlengt contract bij Ajax

Barcelona heette zijn nieuwe club te worden, maar voorlopig blijft Ronald Koeman in Amsterdam. De veertigjarige trainer verlengde zijn aflopende contract met twee jaar.

De verlenging komt niet als een verrassing. Begin oktober sprak Koeman al de intentie uit zijn contract te willen verlengen. ‘Beide partijen hebben elkaar laten weten hoe wij tegenover elkaar staan. Het gegeven dat we om de tafel zitten, geeft aan dat ik positief sta tegenover een langer verblijf bij Ajax’, zei de Ajax-coach twee maanden geleden.

Deze zomer was Koeman in beeld als mogelijke nieuwe trainer van Barcelona. Maar mede omdat Ajax niet wilde meewerken, bleef de oud-international in Amsterdam. Ajax-directeur Arie van Eijden was stellig: ‘Over Koeman wordt niet gepraat.’

Koeman, die tegen Club Brugge zijn honderdste wedstrijd op de Ajax-bank beleefde, trad in december 2001 in dienst bij Ajax. De Amsterdamse club haalde oud-international als opvolger van Co Adriaanse, die wegens teleurstellende prestaties het veld had moeten ruimen.

Onder leiding van Koeman won Ajax in 2002 de Nederlandse titel, beker en de Johan Cruyijff Schaal. Afgelopen seizoen kende de Amsterdamse club Europese succes met een kwartfinale in de Champions League.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.