GJ Verbeek opvolger De Haan bij SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft zijn opvolger voor Foppe de Haan. Vrijdagochtend presenteerde voorzitter Riemer van der Velde Gert-Jan Verbeek als de nieuwe coach. De huidige trainer van Heracles Almelo kwam eerder die ochtend tot een akkoord met de Friese club. over een tweejarig contract.
Voor aanvang van dat laatste gesprek was Verbeek nog voorzichtig in de GPD-bladen. ‘Het is buigen of barsten. Als we eruit komen, dan zit ik twee uur later inderdaad achter de tafel tijdens de persconferentie. Komen we er niet uit, dan zit Riemer alleen.’

Natuurlijk zat Van der Velde niet alleen tijdens de persconferentie. Verbeek zat naast hem en deed voldaan zijn relaas: ‘Ik heb hier jaren met heel veel plezier gewerkt. Dat ik nu de kans krijg om hier hoofdtrainer te worden is een geweldige uitdaging.’

En dus is de 41-jarige Deventer trainer de opvolger van Foppe de Haan, die aan het einde van dit seizoen afscheid neemt. De Haan is al sinds 1985 verbonden aan de Friese club. Verbeek was acht jaar lang zijn assistent.

Verbeek gold eigenlijk al jarenlang als beoogde opvolger van De Haan. Ook toen hij in de zomer van 2001 als trainer aan de slag ging bij Heracles, werd dat beschouwd als opstapje naar de baan bij Heerenveen. Hij deed er ervaring op als zelfstandig coach en won eerder dit seizoen nog de tweede periodetitel met de club uit Almelo.

Voorzitter Van der Velde meldde dat hij met een dubbel gevoel Verbeek voorstelde als nieuwe trainer. ‘Want toch doet het pijn dat we komende zomer afscheid moeten nemen van onze Foppe.’ Hij voegde daaraan toe blij te zijn met de nieuwe trainer, ook al heeft deze een uitgesproken mening. ‘Ik krijg absoluut twee keer per jaar een aanvaring met Gert-Jan. Maar dat weten we. En dat is ook wel eens goed voor de club’, aldus de preses voor de camera’s van NOS Sportjournaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.