Ruud Gullit en Mark Wotte naar Feyenoord

Ruud Gullit en Mark Wotte zijn de nieuwe technische bazen bij Feyenoord. Gullit gaat vanaf komende zomer aan de slag als coach, Wotte is per direct benoemd tot technisch manager. ‘Ik heb altijd graag bij Feyenoord als trainer willen werken’, vertelt een blijde Gullit.
De opvolging van het vertrekkende duo Bert van Marwijk/Rob Baan is daarmee razendsnel ingevuld. Vlak voor Kerst besloot Feyenoord de samenwerking met Baan per direct te beëindigen, terwijl Van Marwijk het lopende seizoen nog mocht afmaken.

‘In onze profielschets zijn we uitgegaan van dynamische vakmensen in de leeftijd van plus veertig’, verklaart voorzitter Jorien van den Herik de keuze voor het nieuwe duo op de website van Feyenoord. ‘Het feit dat Gullit en Wotte in hun jonge jaren bij Feyenoord hebben gevoetbald en beiden de cultuur van de club kennen heeft natuurlijk ook een rol gespeeld.’

Gullit staat momenteel nog onder contract bij de KNVB, waar hij de selectie van Oranje onder-19 onder zijn hoede heeft. Bovendien zal de 41-jarige trainer het komende EK werken als assistent van bondscoach Dick Advocaat. De KNVB is op de hoogte van Gullits vertrek, al moet de bond nog instemmen met zijn voorgenomen vertrek per 1 juli. Van den Herik denkt niet dat dat problemen oplevert, en wijst erop dat Gullit al met directeur Henk Kesler om tafel heeft gezeten om over zijn vertrek te praten.

Ook Gullit zelf denkt dat de KNVB niet zal dwarsliggen. ‘Ik heb altijd graag bij Feyenoord als trainer willen werken. Dat weet men in Zeist en ik weet bijna zeker dat de KNVB mij die unieke kans niet zal ontnemen. Er is een half jaar de tijd om voor mij een geschikte opvolger te vinden bij Jong Oranje.’ De 66-voudig international kwam een contract voor twee seizoenen overeen met Feyenoord.

Wotte stopt per direct als coach van Willem II om in Rotterdam als technisch manager aan de slag te gaan. Net als Gullit tekende ook de 43-jarige Tukker voor twee seizoenen. ‘Toen Feyenoord kwam, heb ik daar natuurlijk niet lang over hoeven nadenken. Ik vind het een voorrecht om mij voor mijn oude club te kunnen inzetten, en ik realiseer me ook dat dit voornamelijk strategisch en organisatorisch op de achtergrond zal zijn. Het is een omvattende taak, maar ik heb er veel zin in en ik ben blij dat Willem II zo soepel heeft meegewerkt.’

Bij Willem II neemt zijn voormalige assistent André Wetzel tot de zomer de taken over van Wotte. Hij krijgt assistentie van Toine van Mierlo, die net als Wotte al deel uitmaakte van de technische staf van de Tricolores.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.