Booy nu ook technish directeur bij FC Utrecht

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Booy nu ook technish directeur bij FC Utrecht

Foeke Booy krijgt er een taak bij bij FC Utrecht. De huidige coach zal ook gaan werken als technisch directeur. De Utrechtse club maakt dit dinsdagmiddag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Booy neemt de taken over van Han Berger, die eind oktober zijn ontslag indiende bij FC Utrecht en vanaf 1 februari aan de slag gaat als coach van het Japanse Oita Trinita. Booy blijft ook werkzaam als hoofdtrainer van de eredivisionist. Volgens interim-directeur Martin Sturkenboom zal de 41-jarige coach naar Engels Model gaan functioneren. John van Loen, de huidige assistent, zal een grotere rol krijgen tijdens trainingen, om Booys taken iets te verlichten.

‘Foeke kent de club als geen ander, hij loopt hier al meer dan tien jaar rond’, legt Sturkenboom in de nieuwe Voetbal International uit over de promotie van Booy. De voormalig aanvaller belandde in de zomer van 1994 bij FC Utrecht, waar hij zijn spelers loopbaan in 1996 afsloot. Sindsdien is de geboren Fries altijd betrokken gebleven bij de technische staf. Eerst als coach van het tweede elftal, later als assistent en vanaf 1 juli 2002 is hij hoofdtrainer. Zijn grootste succes beleefde hij vorig seizoen, door met FC Utrecht de Amstel Cup te veroveren.

Oud-coach Nol de Ruiter zal ook enige taken van Han Berger overnemen. De voormalig bondscoach gaat zich bezighouden met de scouting.