Erwin Koeman tekent bij RKC Waalwijk

Erwin Koeman verlaat PSV aan het einde van dit seizoen. De oud-international verruilt zijn rol als assistent voor de eindverantwoordelijkheid bij RKC Waalwijk.
Koeman (42) was de enige kandidaat voor RKC Waalwijk. De Brabantse club moest op zoek naar een opvolger van Martin Jol, die had aangegeven zijn contract niet te willen verlengen. Na de eerste oriënterende gesprekken zaten RKC-manager Marcel Brands en Koemans zaakwaarnemer Ger Lagendijk zaterdag om de tafel ter afronding van de onderhandelingen.

‘Als je hoofdtrainer wilt worden, vind ik dat je dat moet doen bij een club waar je blanco kunt beginnen, waar club en trainer elkaar niet kennen. Na zes jaar PSV is het ook goed om eens ergens anders te gaan kijken’, vertelde Koeman bij de bekrachtiging van de driejarige verbintenis. ‘RKC is een goede ambitieuze club, met een talentvolle jonge selectie. Voor mij een prima club om te starten.’

Koeman zal in Waalwijk voor het eerst op eigen benen staan als hoofdtrainer. De oud-international werkt momenteel als assistent bij PSV. Beoogd technisch verantwoordelijke Guus Hiddink wil graag door met Koeman, maar door alle problemen kan er geen duidelijkheid worden gegeven over de invulling van de PSV-technische staf.

Koeman, die vanwege de financiën het aanbod van SC Heerenveen afwees, heeft met zijn keus voor RKC Waalwijk het advies van zijn vader gevolgd. ‘Erwin weet hoe ik erover denk. Ik vind dat hij moet vertrekken bij PSV, hij moet ingaan op het aanbod van RKC om daar hoofdtrainer te worden. En niet bij PSV, daar heeft hij nog te weinig ervaring voor’, zei Martin Koeman zaterdag in de Volkskrant. Hij zag dat zijn oudste zoon nog wilde praten met PSV. ‘Maar wees eerlijk, dat schiet toch niet op. Dat gezeik rond Hiddink houdt niet op.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.