Jonker naar MVV

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Jonker naar MVV

Andries Jonker is de nieuwe coach en technisch directeur van MVV. Hij tekende woensdag een driejarig contract bij de Maastrichtse eerstedivisionist.
‘Ik doe niet aan carrièreplanning’, reageerde Jonker in Dagblad De Limburger op zijn aanstelling. ‘Toen ik naar Barcelona vertrok, besefte ik meteen: alles wat hierna komt, is minder. Maar MVV is een heel aardig vervolg. Van een club met zo’n historie moet weer iets moois te maken zijn. Ik neem een risico door hierin te stappen. Maar ik had direct een goed gevoel bij deze club.’

MVV is de tweede club waar Jonker als hoofdcoach aan de slag gaat. Eerst deed hij dat al in Volendam. MVV klopte onlangs bij hem aan nadat de club Jan van Deinsen had laten weten dat hij aan het einde van het seizoen moest vertrekken.

Maar de Limburgers en Jonker hadden al eerder contact, bekende Jonker: ‘In de zomer ben ik al benaderd. Maar toen heb ik nee gezegd. Ik was met Louis van Gaal vertrokken bij Barcelona en wilde met hem mee naar zijn nieuwe club. De situatie veranderde echter toen Louis directeur werd bij Ajax. Daar waren alle posten bezet.’

Uiteindelijk koos hij toch voor MVV. ‘Het is puur een gevoelskwestie. Ik ben voor de winterstop in De Geusselt gaan kijken en raakte direct enthousiast. De club staat voorlaatst en toch staan de fans als één blok achter hun ploeg. Geloof me, zoiets zie je echt niet bij Telstar of Haarlem.’