Steur verlengt contract, als assistent

Johan Steur blijft bij FC Volendam, maar dan wel als assistent. De 41-jarige coach kwam dinsdagavond laat tot een akkoord met de eredivisionist. Hij maakt het seizoen af als interim-coach en zal de twee jaren die volgen weer terugkeren in zijn oude functie van assistent.
Volendam en Steur bezegelden die overeenkomst in een nieuwe verbintenis voor de komende twee seizoenen. ‘Het kan zijn dat het lastig is om na dit halve jaar weer een stap terug te doen, maar dat is niet anders’, vertelde Steur in Het Noordhollands Dagblad. De oud-speler nam vorige week de taken over van de ontslagen Henk Wisman en hoopte dat hij niet alleen het seizoen als coach mocht afmaken, maar ook de volgende competitie nog die functie mocht vervullen. Volendam heeft echter andere plannen.

Steur: ‘Misschien gaat het de komende maanden wel zo goed dat er een andere club komt voor me. In dat geval ben ik vrij om te gaan, hebben we afgesproken. Wat nu telt, is dat we een half jaar keihard gaan werken om in de eredivisie te blijven.’

De kans bestaat dat Steur komend seizoen assistent is van John Metgod. Voorzitter Henk Kras bevestigde dat Volendam geënteresseerd is in de huidige rechterhand van Bert van Marwijk. De club heeft zelfs al gesproken met de 21-voudig international en oud-speler van onder meer AZ, Real Madrid, Nottingham Forest en Feyenoord.

Kras: ‘Meer dan een oriënterend gesprek is er nog niet geweest. We hebben onze mogelijkheden aangegeven, want we zijn natuurlijk geen Feyenoord. Het is aan Metgod om te bepalen of hij verder wil praten.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.