Van Ede technisch manager FC Utrecht

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Van Ede technisch manager FC Utrecht

Jan Willem van Ede is de nieuwe technisch manager van FC Utrecht. De voormalig doelman zal tot juli part-time en vanaf juli full-time terugkeren bij de Utrechtse eredivisionist.
Van Ede gaat vooral technisch directeur en coach Foeke Booy in organisatorisch opzicht ontlasten, zo maakte interim-directeur Martin Sturkenboom bekend. Bovendien krijgt de veertigjarige Utrechter de leiding over de voetbalacademie.

Als doelman stond Van Ede van 1980 tot en met 1996 liefst 409 competitiewedstrijden onder de lat bij FC Utrecht. En met 462 duels in totaal is hij de speler die de meeste wedstrijden namens FC Utrecht speelde. Later stond hij nog onder contract bij PSV, Haarlem, NAC en FC Twente voordat hij in de zomer van 2002 stopte. Dit seizoen werkt hij als keeperstrainer bij Heracles Almelo.