Alle Amateurwedstrijden mogen op kunstgras

Alle amateurwedstrijden mogen met ingang van 1 juli 2004 op kunstgras worden gespeeld. Het bestuur amateurvoetbal heeft besloten dat amateurclubs die over een rubberingestrooid kunstgrasveld beschikken nu ook competitiewedstrijden van het standaardelftal op zo’n veld mogen laten spelen. Tot dusver mochten standaardelftallen en clubs uit de landelijke klassen van de vrouwenvoetbalcompetitie hun competitiewedstrijden uitsluitend op ‘echt’ gras spelen.

‘De kwaliteit van het kunstgras is de laatste jaren enorm verbeterd’, zegt Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal van de KNVB. ‘Dit besluit zat er al langer aan te komen. Het is voor veel clubs een uitkomst wanneer zij over een hoofdveld beschikken waarop kan worden getraind én onder alle omstandigheden wedstrijden kunnen worden gespeeld. De KNVB verlangt wel dat op een hoofdveld met kunstgras een lichtinstallatie komt te staan die het spelen van avondwedstrijden mogelijk maakt.’

In Nederland beschikken op dit moment 120 voetbalverenigingen over een rubberingestrooid veld. Nog dit jaar zullen landelijk tussen de tachtig en honderd nieuwe velden worden aangelegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.