Vera Pauw tekent bij filmpremière

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Vera Pauw tekent bij filmpremière

 

Vera Pauw ondertekent morgen om 18.00 uur haar contract met de KNVB. Dit gebeurt voorafgaand aan de première van de promotiefilm Meisjes en vrouwen voetballen in het trainingscentrum van het KNVB Sport- en Conferentiecentrum in Zeist. De voetballende tweeling Yvette en Paola van der Veen uit Leidschendam, die een prominente rol vervult in de film, overhandigt het eerste exemplaar van de film aan Vera Pauw. Het filmpje, dat een kwartier duurt, zal komend jaar bij voetbalclubs en op scholen worden gebruikt om vrouwen- en meisjesvoetbal bij een nog groter publiek onder de aandacht te brengen.

De ondertekening is daags nadat de nieuwe vrouwencoach haar debuut maakte op de bank van het Nederlands vrouwenelftal. Op verzoek van de Duitse voetbalbond neemt Nederland vandaag (donderdag) de plaats in van Ghana voor een oefenwedstrijd tegen wereldkampioen Duitsland.

Het contract tussen de KNVB en Pauw loopt tot en met het wereldkampioenschap in 2007. Pauw is de eerste vrouw die bij de KNVB de verantwoordelijkheid krijgt voor het nationale vrouwenteam. Pauw werkte sinds september 1998 als technisch directeur en bondscoach van het vrouwen- en meisjesvoetbal bij de Schotse voetbalbond. Vera Pauw speelde  tussen 1983 en 1998 87 wedstrijden voor het Nederlands vrouwenteam. Ze is een van de vijf vrouwen in de Technical Study Group van de FIFA, die zich bezighoudt met internationale voetbaltechnische vraagstukken op het gebied van vrouwenvoetbal. Vorig jaar is zij als eerste vrouw benoemd in de FIFA Technical Committee, die wordt voorgezeten door Michel Platini. Momenteel volgt ze als eerste vrouw de Cursus Coach betaald voetbal.