Advocaat kiest Verbeek als assistent-coach

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Advocaat kiest Verbeek als assistent-coach
Dick Advocaat, die zelf een contract tot de zomer van 2007 tekende bij Borussia Mönchengladbach, neemt Pim Verbeek mee als assistent-trainer. De Hagenaar stond op een Nederlandse assistent.
Verbeek was tot afgelopen zomer bondscoach van de Nederlandse Antillen, samen met assistent Henk Duut. Duut werd deze zomer door Ruud Gullit bij de technische staf van Feyenoord gehaald.
Verbeek lijkt het hoofdtrainerschap met de functie van assistent af te wisselen. Zo stond hij op eigen benen bij onder meer De Graafschap, FC Groningen en Feyenoord, maar was hij al eerder assistent bij datzelfde Feyenoord (onder Gunder Bengtsson) en Zuid-Korea (onder Guus Hiddink).
Na het voor Zuid-Korea zo succesvol verlopen WK 2002, was Verbeek even kort werkzaam als hoofd opleidingen bij PSV. Vervolgens ging hij aan de slag bij het Japanse Purple Sanga Kyoto, totdat hij inging op een aanbieding om bondscoach van de Antillen te worden.