Roda JC en Wiljan Vloet gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar. De club en de coach kwamen tot deze beslissing na gezamenlijk overleg.

Het contract van Vloet bij Roda JC loopt in de zomer van 2005 af. Volgens de club uit Kerkrade wilden beide partijen met elkaar verder, maar wel onder bepaalde voorwaarden.

‘Na verschillende plus,- en minpunten besproken te hebben, is in goed overleg besloten het contract via rechtswege te beëindigen, zoals overeengekomen in mei 2002’, luidt de officiële verklaring van Roda.

Vloet laat in de nieuwe Voetbal International weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. ‘Roda JC zal volgend seizoen voor een groot gedeelte dezelfde spelersgroep hebben. Dan kan het gebeuren dat sommige jongens die nu op de bank zitten, volgend seizoen opnieuw in die situatie zitten. Misschien is het daarom beter dat er iemand anders voor de groep komt te staan’, geeft Vloet een van de redenen voor zijn aanstaande vertrek.

In de zomer van 2002 arriveerde Vloet in Kerkrade, na te zijn gedegradeerd met FC Den Bosch. Ondanks de Europese ambities van Roda JC, lukte het de Brabantse coach in zijn eerste twee seizoenen net niet om zich te kwalificeren voor Europees voetbal.

Het huidige seizoen verloopt moeizaam. Na zestien duels neemt Roda de negende plaats in, zij het dat de achterstand op de Europese vijfde plaats van SC Heerenveen slechts vijf punten bedraagt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.