Snoei, De Boer en Poortvliet weg. Dekker door.

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Chris Dekker is ook komend seizoen trainer van Fortuna Sittard. De onderhandelingen over een langer verblijf leverden snel een nieuwe verbintenis op.
Dekker (59) heeft het naar zijn zin bij de Limburgse club die onder zijn hoede zelfs kortstondig koploper was in de Gouden Gids Divisie. Ook de club is tevreden met de trainer, die deze zomer begon aan zijn tweede termijn bij Fortuna Sittard.

Mike Snoei hoeft niet te rekenen op een langer verblijf bij Sparta Rotterdam. Ondanks een periodetitel wordt het contract van de trainer niet verlengd.
De afspraak was dat Sparta voor het einde van het kalenderjaar een besluit zou nemen over de verlenging van het contract. In de huidige verbintenis van Snoei was een optie voor nog een jaar opgenomen. Die wordt niet gelicht.
Snoei keerde in 2003 als trainer terug bij Sparta. Onder zijn leiding bereikte de Kasteelclub vorig seizoen de halve finale van de Amstel Cup. Dit jaar voert de Rotterdamse club de ranglijst van de Gouden Gids Divisie aan. Bovendien werd de tweede periode een prooi voor Sparta.

Jan Poortvliet is bezig aan zijn derde en laatste seizoen bij Stormvogels Telstar. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd, zo hebben beide partijen in goed overleg besloten.
Poortvliet maakte in 2002 zijn entree bij Stormvogels Telstar. Aanvankelijk als assistent van Toon Beijer, maar halverwege zijn eerste seizoen kreeg hij de eindverantwoordelijkheid over de hoofdmacht.

Nog voor de evaluatie is het doek gevallen voor Dick de Boer. Vanwege het uitblijven van successen bij Cambuur Leeuwarden moet de trainer voor het nieuwe seizoen op zoek naar een nieuwe club.
De Boer krijgt geen nieuw contract. Aan het besluit ligt het tot nu toe teleurstellend verlopen seizoen ten grondslag. Ondanks de nodige nieuwe spelers is Cambuur er niet in geslaagd mee te doen met de top in de Gouden Gids Divisie. Dat wordt De Boer verweten.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw