Heerenveen haalt Dusseldorp als hoofd opleidingenWim Dusseldorp (43) wordt met ingang van februari 2005 hoofd opleidingen van SC Heerenveen. De Meerssenaar die sinds 1 juli zonder club zat, volgt daar Henk Heising op. Dusseldorp heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij de Friese eredivisionist.

,,Ik was toe aan een nieuwe kans en dat ik die dan ook nog krijg bij een club als Heerenveen, is natuurlijk prachtig”, zegt Dusseldorp. ,,Bovendien is het een club met een uitstekende organisatie die niet geleid wordt door de ‘waan van de dag.’ Bij de meeste clubs verandert het beleid zodra er een nieuw bestuur of trainer komt, Heerenveen doet daar niet aan mee. Met succes, ze doen structureel mee om een plek bij de eerste vijf.”

De Friese club belde Dusseldorp vlak voor de kerstdagen. ,,Ik had net mijn koffers gepakt voor een tweedaagse trip naar Finland waar ik een gesprek had met een club. Ik ben ook gegaan, maar Heerenveen spookte natuurlijk door mijn hoofd. Toen ik terugkwam, waren we er uiteindelijk vrij snel uit.” Dat Dusseldorp slechts voor anderhalf jaar tekende, was een wens van beide partijen. ,,Beide partijen willen kijken of het klikt en dus niet al te ver vooruit kijken. En aan opties doe ik niet.”

De afgelopen drie seizoenen was Dusseldorp coach bij VVV dat zijn contract niet verlengde. Zijn nieuwe baan dankt hij onder andere aan zijn goede contacten met Foppe de Haan en huidig Heerenveen coach Gert-Jan Verbeek. ,,Ik heb met Foppe de afgelopen maanden bij Jong Oranje samen gewerkt. Ook heb ik in een ver verleden twee opleidingsvideo’s met hem gemaakt. Met Verbeek heb ik veel samen gedaan in de periode dat hij hoofd opleidingen in Heerenveen was en ik bij MVV. Wij zijn met onze jeugdspelers een paar dagen in Friesland geweest, de jeugd van Heerenveen is op zijn beurt een weekje naar Limburg gekomen. Dat waren plezierige contacten waar ik nu profijt van heb. Contacten in de voetballerij zijn heel belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan je CV. Daar ben ik de afgelopen maanden wel achter gekomen.”

Dusseldorp moet in Heerenveen zorgen voor een betere doorstroming van eigen talent naar de selectie van het eerste elftal. ,,Het leek hen goed om daar iemand voor aan te trekken die niet uit de eigen organisatie of uit Friesland komt. Ik als Limburger sta er fris tegenover.”

Op verzoek van Heerenveen verhuist Dusseldorp binnenkort met zijn gezin naar Friesland. ,,Anders vreesden ze dat ik iedere vrije dag naar Limburg zou rijden. Voor mijn vrouw en kind zal het een hele omschakeling worden. Tot juli heeft Heerenveen een huis voor me geregeld, daarna moet ik zelf op zoek.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.