Cambuur-Leeuwarden en Dick de Boer hebben met onmiddellijke ingang de samenwerking beëindigd. In onderling overleg hadden trainer en club al besloten na dit seizoen niet meer met elkaar verder gaan. Tevens werd toen aangekondigd dat in de winterstop een evaluatie zou plaatsvinden, op basis waarvan een besluit zou worden genomen over het restant van de competitie. Deze evaluatie heeft in de afgelopen twee weken plaatsgevonden. Bestuur en directie hebben zich breed laten informeren door de adviesgroep voetbalzaken, de Raad van Toezicht, de spelersgroep en de trainersstaf. Op basis van de evaluatie heeft het bestuur van Cambuur-Leeuwarden besloten Dick de Boer uit zijn taak als hoofdtrainer te ontheffen voor de rest van het seizoen.

‘Wij zijn niet over één nacht ijs gegaan’, aldus Cambuur-voorzitter Wytze Adema. ‘Met elkaar hebben we aan het begin van het seizoen onze doelstellingen bepaald. Op basis van deze doelstelling is de selectie samengesteld. Alle geledingen waren van mening dat een plaats in de nacompetitie en in de eindrangschikking een positie in de top 6 haalbaar zou moeten zijn. Helaas moeten we op de helft van competitie constateren dat we ver van ons doel verwijderd zijn. De evaluatie die wij hebben gehouden, gaf het bestuur onvoldoende vertrouwen dat we onze doelstellingen met Dick de Boer alsnog zouden halen. Omdat het bestuur vooralsnog niet wil tornen aan de gestelde doelen is besloten om de samenwerking te beëindigen.’

Dick de Boer reageerde teleurgesteld: ‘Uit mijn gesprekken met de spelers kwam als belangrijkste tekortkoming het gebrek aan scorend vermogen naar voren. De interactie met de spelersgroep en het bestuur is in mijn beleving nog altijd uitstekend. Nu een aantal lang geblesseerde spelers weer terugkomt, acht ik de kans op succes bijzonder groot. Dan is het extra zuur als je het karwei niet mag afmaken. Ik heb nog steeds alle vertrouwen in het bereiken van de gestelde doelen.’ Assistent-trainer Jan Schulten zal voorlopig het eerste elftal trainen.

Bron: clubsite Cambuur Leeuwarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.