Volgens de nieuwe coach van Real Madrid, de Braziliaan Wanderley Luxemburgo, zijn er vier succesfactoren voor een team: discipline, eenheid, professionalisme en werklust. Een belangrijke factor vergeet hij: een goede balans in het elftal. En juist dat ontbreekt op dit moment bij Real Madrid, waar Luxemburgo op 5 januari voor de eerste keer op de bank zal zitten als hoofdcoach. Dat debuut zal overigens maar zeven minuten duren, want het betreft een restantje van een, wegens een bommelding eerder gestaakte wedstrijd tegen Real Sociedad. De Braziliaanse ex-bondscoach heeft de moeilijke opdracht zijn nieuwe team in die luttele minuten van een 1-1 stand alsnog naar een zege te leiden.

Luxemburgo werd in 1998 trainer van Brazilië. In oktober 2000 werd hij ontslagen na de slechte resultaten in de kwalificaties voor het wereldkampioenschap van 2002 en de vroege uitschakeling op de Olympische Spelen van Sydney. In Brazilië was hij ook betrokken bij een groot belastingschandaal en zou hij verdiend hebben aan transfers van spelers. Half december werd hij met zijn huidige club Santos nog kampioen van Brazilië. Luxemburgo neemt een eigen assistent-coach en een conditietrainer mee naar Madrid.

De huidige trainer van Real Madrid, Remón, gaat bij Madrid verder als rechterhand van technisch directeur Arrigo Sacchi. Hij volgde al vroeg in het seizoen José Antonio Camacho op, die vertrok vanwege een groot gebrek aan werklust bij de Real-vedetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.