Sef Vergoossen stunt ook in de Emiraten

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Nadat hij eerder bij MVV, Roda JC en Racing Genk het maximale uit de spelersgroep haalde, stunt Sef Vergoossen nu in de Emiraten met zijn Al Jazira. De Limburger staat met zijn team verrassend aan kop. ‘Vergelijkbaar met de Nederlandse situatie zou dat betekenen dat Sparta de ranglijst zou aanvoeren voor Feyenoord.’
De euforie over de aanpak van Vergoossen, die in de Emiraten aanvallend voetbal predikt in plaats van de gebruikelijke counterstrategie, is groot. De clubleiding wil hem voor een langere tijd vastleggen, maar Vergoossen wil wachten: ‘Eerst kijken of de waardering voor mijn aanpak ook nog overeind blijft als we een paar keer verliezen. Als het wat minder gaat, weet je pas echt wat ze van jou als coach vinden…’, zegt een nuchtere Vergoossen bij de jaarwisseling tegen de redactie van De Voetbaltrainer. Sef Vergoossen weet zich bij Al Jazira omringd door de Nederlandse collega’s Rob Baan (technisch manager), Albert Stuivenberg (Al Jazira O.16), Dwight Lodeweges (assistent-trainer) en André Wetzel (Al Jazira O.18).