Gert Aandewiel volgend seizoen naar Haarlem

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Gert Aandewiel treedt op 1 juli a.s. als hoofdtrainer in dienst bij HFC Haarlem. Dinsdag 4 januari rondden zijn zaakwaarnemer Piet Buter (Grandstand) en Aad Goedhart de onderhandelingen over zijn komst naar de Spaarnestad met succes af. Aandewiel tekent voor twee jaar.

Aandewiel volgt komende zomer Roy Wesseling op, die eerder niet inging op een aanbieding van de club om zijn contract na het lopende seizoen te verlengen. Gert Aandewiel (1969) geldt als een van de grootste beloften in het trainersgilde. Na een loopbaan als actief profspeler bij onder meer FC Volendam (1996-1997), Sparta Rotterdam (1997-1999) en het toemalige Dordrecht 90 (1999) keerde hij -eerst als speler (1999-2001) en later als trainer (vanaf 2001) -terug naar het amateurvoetbal. Als hoofdtrainer van Quick Boys werd hij zowel in het seizoen 2002-2003, als in 2003-2004 kampioen in de Hoofdklasse A van de zaterdagamateurs. In het seizoen erna behaalde Aandewiel met Quick Boys zowel het algehele zaterdagkampioenschap als het algehele amateurkampioenschap. Afgelopen jaar werd Aandewiel onderscheiden met de Rinus Michels Award, behorende bij de titel van Amateurtrainer van het jaar.

 

De lezers van het vakblad De Voetbaltrainer kunnen dit seizoen elk nummer heel gedetailleerd de aanpak van Aandewiel op conditioneel gebied volgen. Samen met Raymond Verheijen beschrijft hij hoe het periodiseringsmodel werkt bij een hoofdklasser. Wat komt uit van de planning en wanneer zijn aanpassingen noodzakelijk? Bij de rubriek ‘Trainerstaal’ op deze site vindt u ook de planning van Aandewiel voor deze periode.

Mede dankzij die aanpak is Quick Boys na de voorspelbare matige start na het loodzware vorige seizoen opeens weer een serieuze titelkandidaat.