Huub Stevens trainer van Roda JC?

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Huub Stevens wordt volgend seizoen vrijwel zeker de nieuwe trainer van Roda JC. De onderhandelingen met de huidige oefenmeester van FC Köln zijn nagenoeg afgerond.

Stevens heeft in Keulen een aflopend contract, maar er is een optie waardoor de Duitse club de Limburger langer aan zich zou kunnen binden. De verwachting is dat die optie geen struikelblok vormt voor een overgang naar Roda JC, zo bevestigen betrouwbare bronnen binnen de club. Roda-directeur Frank Rutten onthoudt zich van commentaar: ,,Wij gaan niet in op individuele namen.”

Nadat onlangs bekend was geworden dat Wiljan Vloet aan het einde van dit seizoen Roda JC zal verlaten, dook de naam Stevens meteen op als wenstrainer voor de toekomst. Andere kandidaten waren Bert van Marwijk, Lierse SK-trainer Paul Put en de Belgische bondscoach Aimé Anthuenis.

De Kerkraadse club vreesde aanvankelijk dat een terugkeer van Stevens zou stranden op diens financiële eisen. De in Sittard geboren oefenmeester werkt sinds oktober 1997 in Duitsland, waar de salarissen aanzienlijk hoger liggen dan in Nederland. De vrees van Roda bleek echter ongegrond, omdat Stevens te kennen gaf vaker thuis bij zijn vrouw en dochter in Eindhoven te willen zijn. Roda JC is derhalve een prima optie. De vroegere international is bereid een aanzienlijk deel van zijn salaris in te leveren.

Met Stevens (51) keert de man terug die Roda JC midden jaren negentig naar grote successen leidde. In maart 1993 volgde hij in Kerkrade de ontslagen Adrie Koster op. In het seizoen 1994/95 leidde Stevens Roda JC naar de tweede plaats achter Ajax. In het najaar van 1997 vertrok de trainer naar Schalke 04, waar hij vijfenhalf jaar bleef om vervolgens voor Hertha BSC te kiezen. Na anderhalf jaar werd de vroegere verdediger van Fortuna Sittard en PSV ontslagen wegens gebrek aan goede resultaten.

Afgelopen zomer deed het uit de Bundesliga gedegradeerde 1. FC Köln een beroep op hem.

(Bron: Dagblad de Limburger)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw