Dertien amateurclubs krijgen de komende zomer hoog bezoek. Zij zijn door NeXXt 2005, het organisatiecomité van het FIFA Wereldkampioenschap voetbal tot 20 jaar, uitgekozen als gastheer voor landen die deelnemen aan het toernooi. Het evenement vindt plaats Doetinchem, Emmen, Enschede, Kerkrade, Tilburg en Utrecht. In elke stad zijn minimaal twee accommodaties van voetbalclubs geselecteerd als trainingsveld voor de teams die daar hun wedstrijden spelen.

VIOD en Doetinchem ontvangen komende zomer in Doetinchem de landenteams die op de Vijverberg hun groepswedstrijden spelen. In Emmen zijn de velden van de amateurclub Emmen en DZOH uitverkoren als trainingsaccommodatie. Rigtersbleek en De Tubanters gaan in Enschede een mooie zomer tegemoet. 
In Kerkrade zijn Kerkrade West/’t Palet, LHC en RKTSV de uitverkoren clubs. ’t Zand en Longa mogen in Tilburg vooruit kijken naar een kennismaking met de talenten van de toekomst. In Utrecht is tenslotte Elinkwijk de eerste gelukkige. Naar een tweede accommodatie in de Domstad wordt nog uitgekeken.

De trainingsaccommodaties zijn op verschillende gronden geselecteerd. In eerste instantie moet het veld aan de afmetingen voldoen en zal er tijdens de weken voorafgaand aan en tijdens het toernooi regelmatig moeten worden gemaaid en gesproeid om aan de hoge eisen te voldoen. Verder is ook gekeken naar de kwaliteit van de kleedlokalen, de sanitaire voorzieningen, de parkeergelegenheid, de tribune, de verlichting, de reistijd van de beschikbare hotels naar het veld en eventuele werkruimte voor de media. De deelnemende landen moeten minimaal vijf dagen voor de start van het toernooi in Nederland zijn en zullen vanaf dat moment al gebruik maken van de beschikbare trainingsaccommodaties.

Inmiddels hebben zich dertien landen geplaatst voor het toernooi en de komende weken zullen nog elf landen zich bij dit gezelschap voegen. De Verenigde Staten en Panama plaatsten zich afgelopen weekeinde voor het eindtoernooi. In Afrika, Zuid-Amerika en Oceanië zijn momenteel kwalificatietoernooien aan de gang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.