Nieuwe coach Cees Lok meteen streng

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De nieuwe NEC-coach Cees Lok heeft Frank Demouge uit zijn selectie verwijderd. De 22-jarige spits is voor veertien dagen geschorst vanwege ‘onprofessioneel gedrag’. De schorsing is een gevolg van een avondje stappen, als geblesseerde speler, met de rest van de selectie tijdens het trainingskamp op Gran Canaria.

”Het is een disciplinaire straf”, zo zegt Lok die niet op details wil ingaan. ”Ik heb de straf met de groep besproken en heb alle ruimte opengelaten voor reacties. De groep kon zich hierin vinden.”

Demouge wil niet te veel kwijt over het voorval: ”Er was tijdens het trainingskamp op Gran Canaria één stapavond voor de selectie. Ik wilde graag mee. Ik ben lang geblesseerd geweest en tijdens het trainingskamp werd duidelijk dat de kans groot is dat ik binnenkort mogelijk wéér een operatie moet ondergaan. Dat was een grote teleurstelling en ik dacht dat het geen kwaad zou kunnen om een keer met de jongens mee te gaan. Ik heb de fysio’s gevraagd wat ze ervan vonden: Die zeiden dat het niet verstandig was, maar begrepen wèl dat ik het wilde. Nu lijkt het voor de buitenwacht alsof ik zo’n moeilijke jongen ben, maar ik heb in al die jaren nog nooit problemen gehad bij N.E.C. Volgens mij is het gewoon één groot misverstand.”