Danny Hoekman wordt de nieuwe trainer van het Finse FC Hämeenlinna. De oud-speler van NEC, Roda JC, Manchester City en ADO Den Haag tekende een contract voor een seizoen en begint 1 februari bij de ploeg die vorig seizoen uit de hoogste Finse klasse degradeerde en direct weer terug wil naar de Veikausliga.
Hoekman was eerder trainer bij Al Nasr uit Qatar, waar zijn contract vorig jaar maart afliep. Daarna trainde hij de Duitse Oberligaclub Bonner SC. ‘En nu wordt het dus Finland’, aldus Hoekman. ‘Ik ben een avonturier en daarom lijkt me dit weer een mooie uitdaging.’

In De Voetbaltrainer 125 kwam Danny Hoekman aan het woord over zijn trainersavonturen in het Midden-Oosten. Hoekman is er drie jaar trainer geweest. Hij vertelde over andere gezagsverhoudingen: zeer volgzame spelers en de oudste speler die vanzelf de aanvoerder is. En in elke wedstrijd wordt minimaal één rode kaart gegeven door ‘opmerkelijke’ beslissingen van de scheidsrechter. Trainingsconsequentie: behoorlijk wat aandacht voor 11:10 of 10:11…
Eens kijken hoe dat in Finland gaat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.