Hugo Broos is ontslagen bij Anderlecht.

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Hugo Broos is ontslagen bij Anderlecht. Na het gelijkspel van afgelopen weekend tegen AA Gent is de Belgische club vrijwel uitgeschakeld voor de landstitel. Hulptrainer Franky Vercauteren zal Broos vervangen.

Broos verving in 2002 Aimé Anthuenis die toen werd gevraagd als bondscoach van de Rode Duivels. Anthuenis had het daarvoor goed gedaan bij de club uit Brussel, door onder meer goed te presteren in de Champions League. Broos, die nog een contract had tot volgend jaar, won in zijn eerste seizoen net niet de titel. Het seizoen daarna lukte hem dat wel, en dat leverde hem de titel ´Trainer van het Jaar´ op. Vorig seizoen draaide het ook nog eens goed in de Champions League, waar op een haar na de tweede ronde niet werd behaald.

Hoe anders is dat dit seizoen. In de CL werd geen enkele punt behaald en in de competitie heeft het een achterstand van veertien punten op Club Brugge. In het communiqué stond het volgende over het ontslag van Broos, die in het verleden trainer van RWDM, Club Brugge en Moeskroen was: “Anderlecht benadrukt het spijtige van het gebeuren, niet in het minst door het plichtsbewustzijn, het professionalisme en het prestigieuze verleden van Broos. Met de beslissing willen we geenszins de volledige verantwoordelijkheid bij de trainer leggen. De club heeft deze beslissing genomen na rijp beraad in de hoop de beoogde resultaten te halen.”

“Die resultaten kunnen er echter alleen komen met de onvoorwaardelijke steun en de volledige motivatie van iedereen en in het bijzonder van de spelers en de technische staf. Wij wensen Hugo een voorspoedig en succesvol verloop van zijn verdere carrière toe.”

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw