Luc Nijholt volgt Jan Poortvliet op

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Luc Nijholt is de komende drie seizoenen hoofdtrainer/coach van StormvogelsTelstar en is daarmee de opvolger van de huidige trainer/coach Jan Poortvliet. De geboren Amsterdammer had nog een contract voor het seizoen 2005-2006 bij AZ Alkmaar dat hem op basis van zijn verdiensten voor AZ de kans om zijn ambitie, zich verder te kunnen ontwikkelen als zelfstandig hoofdtrainer/coach van StormvogelsTelstar, niet wil ontnemen.

Luc Nijholt (43) volgt op dit moment de KNVB Coach Betaald Voetbalopleiding en hoopt eind mei zijn diploma in Zeist te kunnen ophalen. De huidige trainer/coach van jong AZ past perfect in het door StormvogelsTelstar geschetste profiel. Nijholt heeft namelijk een rijke ervaring als profvoetballer, zowel nationaal als internationaal, en speelde in het verleden voor o.a. Haarlem, AZ’67, FC Utrecht, het Zwitserse FC Basel, het Schotse Motherwell en het Engelse Swindon Town.

Als gedreven en leergierige trainer/coach van o.a. jong AZ braken, mede door de inbreng van Luc Nijholt, vele spelers door naar nationale selecties zoals in het Nederlandse team “ onder 20” Tom Zoontjes, Harris Mendujanin, Ron Vlaar, Arjan Wisse, Christy Janga en Job Bulters. Luc Nijholt heeft discipline hoog in het vaandel staan en ook zijn duidelijke visie op het scouten cq doorontwikkelen van jonge talenten, aanvallend voetbal, tactische teambuildingsprocessen en zijn ervaring en kennis, opgedaan in de organisatie van AZ Alkmaar, sprak Stormvogels Telstar bijzonder aan.

StormvogelsTelstar en Luc Nijholt zullen op korte termijn overleg hebben over de verdere invulling van de technische-, de medische- en de begeleidingsstaf.

Bron: Stormvogels Telstar