Samenwerking jeugd Vitesse en AGOVV

Vitesse en AGOVV willen de jeugdopleiding bundelen. De eredivisieclub uit Arnhem en de eerstedivisionist uit Apeldoorn hebben daarvoor een verzoek ingediend bij de KNVB. Vitesse en AGOVV willen met ingang van 1 juli beginnen met de gezamenlijke opleiding.

De selectieteams van beide clubs moeten worden samengevoegd. In totaal willen de clubs straks zeven jeugdteams hebben, vanaf de E- tot en met de A-jeugd. Er moet plaats zijn voor 114 spelers. De hoogste vier teams trainen en spelen in Arnhem, terwijl de D2 en de twee E-teams dat doen in Apeldoorn.

De clubs willen voor de samenwerking een nieuwe vereniging oprichten. Omdat dit voor Nederland geheel nieuw is, heeft het de goedkeuring van de voetbalbond nodig. Mocht de KNVB geen toestemming geven, dan hebben beide clubs een alternatief. In dat geval beginnen ze een gezamenlijke jeugdopleiding naar voorbeeld van FC Twente en Heracles. De jeugdteams van die clubs spelen sinds het begin van dit seizoen met de naam Twente Heracles Combinatie.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.