Van Stee langer bij Feyenoord

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Henk van Stee heeft zijn contract als manager jeugdopleidingen bij Feyenoord verlengd. Na het aantrekken van Stanley Brard als coördinator voor de voetbalschool en hoofd jeugdscouting komen er meer opties vrij voor Van Stee.

Met het aantrekken van Brard werd de keuze voor Henk van Stee makkelijker. Hij kan zich nu meer richten op het veldwerk op Varkenoord, waar dat eerst bijna onmogelijk was. De eventuele overgang van Van Stee naar Sparta is hiermee uitgesloten. Hij was een belangrijke kandidaat voor de functie van hoofdtrainer bij Sparta.
Van Stee had eerder al te kennen gegeven weer terug het veld op te willen, maar daarnaast ook nog een aantal andere functies wilde hebben. Dat is nu gelukt en uit het contract wat Feyenoord aanbood sprak volgens de oud-AZ coach veel waardering. “Ik ben blij dat ik nu niet langer meer hoef na te denken over mijn toekomst. Het aanbod van Sparta was eervol, maar ik ben ook blij dat Feyenoord liet merken mij niet kwijt te willen”, aldus de 44-jarige Van Stee tegenover de website van Feyenoord.

Ook technisch directeur Mark Wotte is uiterst tevreden met het behouden van Van Stee. De oud-Sparta en De Graafschap speler zal nu tot 2008 bij de Rotterdammers blijven en daar is Wotte content mee. “Ik kan me voorstellen dat hij even tijd nodig heeft gehad om na te denken over de opties die er lagen. Het was zeker een uitdaging voor hem om bij Sparta hoofdcoach te worden. Per slot van rekening heeft hij er gevoetbald. Maar aan de andere kant wist hij dat Feyenoord tevreden was over zijn werk en wij komen daar eerlijk voor uit. De verlenging van zijn contract was al intern besproken. Wij hebben alles nu gewoon wat versneld.” (Bron: VoetbalPrimeur)