Gerard Staats nieuwe trainer FC Omniworld

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

,,Gerard heeft een paar weken geleden aangegeven dat hij zich kandidaat wil stellen voor de vacante functie van hoofdtrainer”, zegt voorzitter René ter Borgh van FC Omniworld. ,,Wij zijn daar graag op ingegaan. Gerard is een man uit de regio, woont in Almere en heeft zijn sporen bij de A1 inmiddels ruim verdiend. Dat team doet het buitengewoon goed. Die prestaties, maar ook zijn uitstraling en gedrag heeft sterk meegewogen bij de keuze.”

Zoals bekend is het meer dan waarschijnlijk dat FC Omniworld met ingang van het volgende seizoen een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) wordt en het debuut maakt in de Gouden Gids Divisie. De huidige hoofdtrainer van de amateurs, Jeffrey Kooistra, krijgt binnen de BVO een nieuwe functie. Het vertrek van Kooistra maakte de komst van Staats mogelijk.

Staats zal in zijn functie als hoofdtrainer een beroep moeten doen op zijn ervaring bij de jeugd en ex-profvoetballer. De Almeerder kwam onder meer uit voor Telstar en Blauw-Wit. Veel spelers van het huidige basisteam maken de overstap naar de BVO FC Omniworld of het daaraan verbonden Jong FC Omniworld. Staats zal dus een bijna volledig nieuw team moeten samensmeden tot een collectief.
Juist op dat gebied kan de nieuwe trainer volgens voorzitter Ter Borgh goed uit de voeten: ,,Binnen de club staat Staats bekend als een uitstekende coach van jonge spelers. Natuurlijk staat hij voor een pittige opdracht, maar zowel Staats als het bestuur heeft ontzettend veel vertrouwen in de toekomst.”

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw