Ondanks interesse uit België heeft Wiljan Vloet gekozen voor een dienstverband bij Sparta Rotterdam. Vloet, die ook gesprekken voerde met het SC Lokeren, tekent in Rotterdam een contract voor twee jaar. De 42-jarige Brabander wordt de opvolger van Mike Snoei die niet in aanmerking kwam voor contractverlenging. Hoewel nog actief in de Gouden Gids Divisie spraken de ambitie en de traditie van de Kasteelclub Vloet aan. Sparta staat aan kop in de Eerste Divisie.

Vloet past in het profiel zoals commissaris technische zaken Cees van Cuilenborg dat in het eigen cluborgaan De Spartaan eind vorige week naar buiten had gebracht. ‘Sparta zoekt een coach met visie, een coach die bereid is de hele dag gerichte trainingen en zinvolle begeleiding te geven, een coach die verder kijkt dan die een wedstrijd per week en een coach die werkt aan de toekomst van zijn club.’

Sparta Rotterdam is de derde betaalde voetbalclub voor Vloet als hoofdcoach. In 2001 debuteerde hij als trainer van FC Den Bosch dat ondanks het gepredikte ‘realistisch voetbal’ degradeerde uit de Eredivisie. Zijn werkwijze leverde Vloet wel een contract op bij Roda JC, waar hij bezig is aan zijn derde en laatste seizoen. (Bron: VI)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.