Edmond Claus trainer Jong Haarlem

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

HFC HAARLEM heeft Edmond Claus voor volgend seizoen aangesteld als trainer van Jong Haarlem. Claus gaat deze functie combineren met die van Hoofd Jeugdopleiding, waarvoor hij door AJAX bij de roodbroeken sinds het begin van het lopende seizoen is gedetacheerd. Met het combineren van beide functies wil de technische leiding van HFC HAARLEM een betere aansluiting garanderen tussen de opleiding en de selectie-elftallen.

Edmond Claus (36) was tijdens zijn actieve voetballoopbaan onder meer actief voor de A1 en B1 van HFC Haarlem, voor hoofdklasser Noordwijk en midden jaren negentig op amateur-basis voor het eerste van AJAX. Als trainer werkte hij voor  de zaterdagafdeling van de Amsterdammers, die hem in het seizoen 2001-2002 detacheerden bij AJAX Cape Town, de satellietclub in Zuid Afrika. Medio 2004 volgde hij – in het kader van de samenwerking tussen Haarlem en AJAX – Henny de Regt op als eindverantwoordelijke voor de jeugdopleiding. Mede dankzij Claus verwierf de opleiding onlangs de derde ster van de KNVB, waarmee de op één na hoogste certificering voor de jeugdopleiding is behaald. De roodbroeken hebben de ambitie uit te groeien naar vier sterren. Edmond Claus is in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal.

In De Voetbaltrainer 128 (maart 2005) komt Edmond Claus aan het woord over het trainen van de B-jeugd en de jeugdopleiding van Haarlem.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw