RBC Roosendaal heeft per direct Jan van Dijk aan de kant gezet. De Brabantse club wil met de wisseling van de wacht een dreigende degradatie voorkomen.
Van Dijk had een onderhoud met voorzitter Jan Pollemans en manager Voetbalzaken Rob Meppelink. De afspraak alleen al gaf de trainer een slecht gevoel. ‘Volgens mij kan dat niets anders betekenen dan dat ik word ontslagen’, zei Van Dijk in De Telegraaf.

Van Dijks voorgevoel was terecht. ‘Bestuur en directie hebben het vertrouwen in een succesvolle samenwerking van het trainersduo met de selectie opgezegd’, aldus een verklaring van RBC Roosendaal. De Brabantse club heeft ook Erik van der Meer ontheven uit zijn functie als assistent.

Meppelink gaat aan de slag als interim-trainer. Het heeft er alle schijn van dat de tijdelijke vervanger de laatste zes wedstrijden van de reguliere competitie gaat gebruiken om RBC Roosendaal klaar te stomen voor de nacompetitie. Met een achterstand van tien punten is de veilige vijftiende plaats nagenoeg onhaalbaar.

Van Dijk heeft geen gelukkige keuze wat betreft eredivisieclubs. Na zijn vertrek bij FC Groningen werd hij in 2001 al na vijf wedstrijden aan de kant geschoven bij Roda JC. Bij Helmond Sport deed hij weer in positieve zin van zich spreken, hetgeen ook een tweejarig contract opleverde bij RBC Roosendaal. Maar ook bij de Brabantse eredivisieclub heeft Van Dijk de rit niet kunnen uitmaken. (Bron: VI)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.