Han Berger gaat aan de slag bij De Graafschap. Niet als technisch directeur, De Superboeren benoemden hem tot algemeen directeur.
De Graafschap zal Berger 13 april presenteren. ‘Hij is een zeer ervaren man met een breed netwerk en die bijna overal heeft gewerkt’, laat voorzitter Sytze Veen weten via Omroep Gelderland.

Berger zal zich vooral met het technische beleid gaan bezighouden. Eerder dit seizoen werd technisch directeur Ron Olyslager uit zijn functie ontheven, waarna Leo Beenhakker als adviseur het technische beleid in de gaten hield.

De positie van algemeen directeur was vacant sinds het vertrek van Johan Tukker. Begin maart moest hij weg vanwege ‘een verschil van inzicht over het te voeren beleid’.

Afgelopen januari stond Berger op de nominatie om Olyslager op te volgen, maar destijds werd de aanstelling uitgesteld. Berger was laatstelijk actief als trainer van het Japanse Trinita Oita, waar hij aan het eind van vorig jaar opstapte.

Berger wordt bij De Graafschap ten derde male herenigd met trainer Gert Kruys. Eerder werkten de twee al samen bij FC Utrecht en Cambuur Leeuwarden. Berger was verder trainer bij onder meer FC Groningen, Fortuna Sittard, Sparta en de KNVB. (Bron: VI)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.