Huub Stevens vertrekt aan het einde van het seizoen bij 1.FC Köln. De 51-jarige oefenmeester had een contract tot de zomer van 2005 en een optie om die te verlengen voor nog één jaar. 

Vanaf het moment dat Wiljan Vloet bekend maakte dat hij vertrekt bij Roda JC, is de naam van Stevens genoemd. De weg is nu open voor zowel de club als de trainer om een verbintenis aan te gaan.

Huub Stevens vertrekt bij het Duitse 1. FC Köln om meer tijd te kunnen besteden aan zijn zieke vrouw. Daarmee is het tevens zeer onzeker of Stevens wel wat voelt voor een baan als trainer bij Roda JC.

FC Köln honoreerde het verzoek van Stevens om zijn contract te ontbinden. Hij zal nog wel het seizoen afmaken, maar dan is het einde aangebroken. “Er is één ding dat veel belangrijker is dan voetbal”, meldde Stevens op een belegde persconferentie.

De Limburger is naar zijn mening te veel tijd kwijt aan het reizen en wil meer bij zijn vrouw zijn. “Het spijt me voor de spelers en de club. Maar ik had gehoopt dat de tijd ons zou helpen. Het werd alleen maar erger. Zo gaat het niet meer.”

Voor Roda JC lijken de kansen Stevens te strikken als trainer volgend seizoen aanzienlijk te zijn geslonken. “Als ik hier stop wegens een privé-zaak, dan begin ik niet ergens anders bij een club. Ik heb van de situatie geleerd. Doordat ik de afgelopen jaren te weinig thuis ben geweest, is de situatie alleen maar verslechterd”, aldus Stevens. (Bron: VoetbalPrimeur)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.