Van den Ham in technische staf Utrecht

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Van den Ham werkte de afgelopen drie jaar hoofdcoach bij Top Oss en verlengde zijn contract in februari nog met drie jaar omdat hij ‘wilde oogsten wat hij gezaaid had’. Toch liet hij zich verleiden bij Utrecht aan de slag te gaan.

De voormalige Utrechtse spits kwam in de jaren zeventig en tachtig uit voor FC Utrecht en een aantal andere clubs in het betaalde voetbal, vooral in Nederland, maar ook in België en de Verenigde Staten. Na zijn actieve voetbalcarrière was Van den Ham aanvankelijk trainer bij enkele amateurclubs (waaronder het Utrechtse Holland) en onder meer een jaar assistent-trainer bij FC Utrecht.

‘We hebben natuurlijk veel vertrouwen in Van den Ham’, zegt voorzitter Martin Sturkenboom. ‘Hij heeft de hoogste voetbaldiploma’s en hij brengt veel ervaring mee, ook in organisatorisch opzicht. Harry krijgt bij ons de gelegenheid zich te bewijzen op het hoogste niveau. Maar na een jaar willen we kunnen beoordelen, of hij ook op langere termijn een belangrijke rol bij FC Utrecht kan vervullen.’ (Bron: VI)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw