Zwamborn manager technische zaken Willem II

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Met ingang van 1 juni 2005 treedt Kees Zwamborn (53) in dienst bij Willem II in de functie van manager technische zaken.

Kees Zwamborn was als voetballer actief bij o.a. FC Vlaardingen, Ajax, MSV Duisburg en NAC. Daarna was hij als docent verbonden aan het CIOS te Goes en de KNVB. Als trainer was hij succesvol met Spijkenisse, Kloetinge, SHO, FC Den Bosch en NAC. Hij werd meerder malen periodekampioen, kampioen en promoveerde met NAC naar de eredivisie. In 2000 werd hij hoofd jeugdopleiding bij Ajax en in 2003 maakte hij de overstap naar Sunderland als directeur jeudopleiding.

Na het ontslag van Barry Hulshoff werd de technische leiding gedurende anderhalf seizoen waargenomen door bestuurslid technische zaken Pieter-Jan Wassing en manager scouting + technische zaken Gerard Wielaert. Beiden continueren hun functie, doch beëindigen de waargenomen taken hetgeen betekent dat Gerard Wielaert de functie van manager scouting zal gaan invullen. Door het aanstellen van Zwamborn completeert Willem II de technische staf en herstelt het de voormalige organisatiestructuur.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw