Adrie Koster is de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. De huidige coach van VVV-Venlo kwam donderdag tot een akkoord met de eredivisionist, waar hij de opvolger wordt van de naar Feyenoord vertrokken Erwin Koeman.
Koster tekent een contract voor twee seizoenen bij RKC. De Waalwijkers kozen voor de geboren Zeeuw omdat ‘hij staat voor verzorgd, aanvallend en attractief voetbal’. ‘Koster is een type trainer dat bij RKC Waalwijk past’, laat de club weten.

Koster is momenteel nog bezig aan zijn eerste seizoen als coach van VVV. Met de Limburgse club eindigde de vijftigjarige trainer als derde in de Gouden Gids Divisie en komt hij momenteel uit in de nacompetitie. Het contract van Koster bij VVV liep nog door, maar RKC kwam met de Venlose club tot een vergelijk.

Eerder werkte Koster als hoofdcoach bij Excelsior, Roda JC, Helmond Sport, TOP Oss en Willem II. Als aanvaller droeg hij de shirts van PSV en Roda JC en speelde hij drie interlands.

‘Ik ben zelf aanvaller geweest, en dat wil ik indien mogelijk ook terugzien op het veld, zonbder het resultaat uit het oog te verliezen’, reageerde Koster op zijn aanstelling en de manier waarop hij RKC wil zien voetballen. (Bron: VI)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.