Na vijf jaar afwezigheid keert Herbert Neumann terug op de Nederlandse velden. De Duitse trainer, die de laatste jaren werkte in de luwte, gaat aan de slag bij VVV-Venlo.
VVV-Venlo moest tijdens de nacompetitie onverwacht op zoek naar een nieuwe trainer. De Limburgse club nam afscheid van Adrie Koster die door RKC Waalwijk werd weggeplukt. In Neumann, die de laatste jaren als scout voor diverse clubs in binnen-en buitenland werkte, heeft VVV een vervanger gevonden.
Neumann (52) werkte in Nederland voor Vitesse en NAC Breda. Bij de Arnhemse club was hij twee periodes werkzaam. Na drie jaar in Vitesse-dienst verkaste de oud-international in 1995 naar Anderlecht, waar hij in zijn eerste seizoen aan de kant werd geschoven.
Na een Turkse avontuur bij Istanbulspor maakte Neumann bij NAC zijn rentree in de eredivisie. Maar in Breda diende hij zijn contract niet uit. De oud-prof van onder meer 1. FC Köln keerde terug bij Vitesse, waar hij halverwege het seizoen 1998/99 werd vervangen door Ronald Koeman.
Het vastleggen van Neumann is een van de eerste wapenfeiten van Earnest Stewart als technisch directeur. De Amerikaanse oud-international verruilde noodgedwongen zijn plaats in de selectie voor een plek achter het bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.