“Vandaag is de hemel boven Brugge een beetje meer blauw-zwart gekleurd”, opende een zichtbaar opgetogen Clubvoorzitter Michel Dhooghe deze druk bijgewoonde persbabbel. “In naam van gans het bestuur en de vele duizenden fans die onze vereniging telt, slaak ik vandaag de welgemeende kreet: Welkom thuis, Jan! Van harte welkom bij Club Brugge. We gaan er samen voor in goeie maar ook in minder goeie tijden.”

Daarna lichtte sportleider Marc Degryse toe waarom Club zijn ex-coryfee naar Brugge had teruggehaald: “Jan heeft eerst en vooral de laatste 10 jaar bewezen niet alleen een steengoede voetballer te zijn, maar ook het trainersvak onder de knie te hebben. Wij binnen Club Brugge zijn er dan ook van overtuigd dat Caje klaar is om als trainer ook bij een topclub aan de slag te gaan. Ten tweede wilden we na Trond Sollied die de spelergroep op een redelijk losse manier benaderde, geen trainer aanwerven die met een ijzeren discipline zou proberen te heersen. Dit zou voor onze spelers een totaal andere wereld hebben betekend. Met Caje kozen we voor een trainer met veel natuurlijk charisma en met een voetbalcarrière om U tegen te zeggen. Tot slot is hij een oud-speler van het huis en is hij wellicht de populairste Clubspeler aller tijden.”

Dan was het de beurt aan de kersverse Clubtrainer om de pers toe te spreken: “Als profvoetballer wou ik eerst deel uitmaken van een eersteklasser, dan van een topploeg, later van de Rode Duivels. Als sportman wil je altijd meer uit je carrière halen. Het is bij mij niet anders als trainer. In ’t begin had ik wel wat twijfels want dat trainersvak is een totaal andere wereld. Maar na een aantal jaren groei je daar wel in. Je moet wennen aan die andere wereld. Als na oa. Aalst en Westerlo, Club Brugge dan aanklopt, tja dan spring je direct in je wagen om het voorstel te aanhoren. Trainer zijn van Club Brugge is natuurlijk iets speciaals voor mij. Het is als een droom die ik wil waarmaken en dit met de steun van iedereen die met deze mooie vereniging meeleeft.”

Daarna openden de journalisten het vragenrondje:

“Schrik, druk?” Nee, ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten. Ik zal niet veranderen. Er zal natuurlijk meer druk zijn dan bij Westerlo. Er zullen zeker mooie, maar evenzeer minder mooie momenten komen. Ik ben er klaar voor. De goesting en de wil zijn er in elk geval.”

“Heb je de laatste dagen niet stiekem het forum van de Club website gelezen? De fans zijn in de zevende hemel door jouw komst.” Sorry hoor, maar ik ken daar niks van. Wel weet ik dat de supporters mij nog niet vergeten zijn. Telkens ik hier kwam spelen met Aalst of Westerlo mocht ik op heel wat sympathie rekenen. Ook de verkiezing tot beste Clubspeler aller tijden wil toch iets zeggen.”

“Creëert dit geen hoge verwachtingen?” Goch, ze zijn ook wel nuchter genoeg om te beseffen dat ik maar de trainer ben. Ik sta niet op het veld, de spelers zullen het moeten doen, hé.

“De Brugse fans zijn de laatste jaren wel verwend geweest.” Trainer worden van Club Brugge betekent sowieso presteren. Deze vereniging is de laatste 10 jaar niet uit de top 2 geweest. In een aantal jaren tijd is het aantal abonnees van 11.000 naar 22.000 gestegen. We gaan proberen die trend verder te zetten. Hier moet je gewoon eerste of tweede worden.

“Je krijgt een halve nieuwe ploeg onder je hoede.” De sterkte van de groep zal moeten blijken de komende 5 voorberieidingsweken. Ik ken sommige spelers wel, maar niet persoonlijk. Ook over de nieuwelingen vernam ik alleen maar positieve zaken. Dit wordt een heuse uitdaging.

“Zal je ander voetbal brengen dan je voorganger?” Laat me eerst de groep bekijken en analyseren. We zien wel hoe het evolueert.

“Hoe zal de technische staf eruit zien?” Hierop geeft Dr. Dhooghe te kennen dat met Chris Van Puyvelde in een heel vrienschappelijke verstandhouding werd afgesproken om deze beslissing nog een 6’tal dagen te bevriezen tot CVP er zelf uit is. Maandag zal dus geen CVP te zien zijn op training.

“Ben je van plan veel te veranderen?” Ik hoop in elk geval dat de resultaten dezelfde blijven (lachje). Wat de spelersgroep betreft, weet ik vandaag niet of er nog op bepaalde posities moet versterkt worden. Daar heb ik nog wel even tijd voor. Ik was enkel betrokken bij de transfer van Vermant. De rest van de aankopen werden door Marc en zijn team verricht. Mochten ze succesvol blijken te zijn dan mag hij dat volgend jaar wat mij betreft opnieuw voor zijn rekening nemen. Kan ik rustig achterover leunen na het seizoen. (Bron: www.clubbrugge.be)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.