Martin van Geel nieuwe technisch directeur Ajax

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Ajax heeft met succes de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur afgerond. De Amsterdamse club deed wat Tottenham Hotspur niet lukte: Martin van Geel losweken bij AZ.

Van Geel werd al in verband gebracht met Tottenham Hotspur, dat de opvolger zocht voor Frank Arnesen. De Engelse club ving bot bij de Alkmaarse club. Maar voor Ajax ging Van Geel wel door de knieën.

‘Ik heb een prachtige tijd gehad bij AZ, maar het is een geweldige uitdaging om bij Ajax aan de slag te kunnen als technisch directeur’, zegt Van Geel. ‘Ik heb vaak gezegd dat ik niet weg wilde omdat ik het in Alkmaar erg naar mijn zin heb, maar deze kans wil ik niet laten lopen. Ik heb vroeger voor Ajax gespeeld en nu terugkomen als TD zie ik als een hoogtepunt in mijn carrière.’

Van Geel (44) speelde naast Willem II, Roda JC en Feyenoord ook voor Ajax. In de periode 1979 tot 1981 speelde hij in Amsterdamse dienst. Na zijn actieve carrière ging hij aan de slag als technisch directeur. Eerst bij Willem II en vervolgens bij AZ. Bij beide clubs kende hij de nodige Europese successen.

Algemeen directeur Arie van Eijden is zeer tevreden over de aanstelling van Van Geel. ‘Martin van Geel heeft zich de laatste jaren bewezen als een van de beste kandidaten voor de functie van technisch directeur bij Ajax. Wij zijn zeer zorgvuldig geweest in onze zoektocht en het stemt ons uiterst tevreden dat we het nieuwe seizoen met Van Geel kunnen beginnen.’

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw