Trond Sollied verlaat Club Brugge en verhuist naar Olympiakos Piraeus. De Noorse trainer maakte zijn keuze al wel bekend via een vakantie-video.
Sollied verblijft op Kreta, waar hij naast het genieten van zijn vakantie, ook onderhandelingen voerde met Olympiakos en VfB Stuttgart. De Griekse club zou vrijdagmiddag nog een laatste vergadering hebben gepland over de aanstelling van de coach.
Op originele wijze kondigde Sollied zijn vertrek aan. Dinsdag zou hij de knoop al hebben doorgehakt en via een video-opname in kleine kring openbaar hebben gemaakt. Deze beelden belandden bij Het Laatste Nieuws.
‘Ik verlaat Club met een goed gevoel’, begon de coach zijn uitleg. ‘Ik was vijf jaar in Brugge. Vijf jaar waarin we erg goed hebben samengewerkt. Maar soms moet een mens beslissingen nemen. Dat moment was nu aangebroken.’
‘Ik koos voor Olympiakos omdat het de meest succesvolle ploeg van Griekenland is. Ze spelen elk seizoen Europees en binnen twee jaar organiseert Olympiakos de finale van de Champions League.’
Bij de Griekse kampioen tekent Sollied voor twee seizoenen. Olympiakos moet nog wel een afkoopsom betalen aan Club Brugge, waarschijnlijk zo’n vierhonderdduizend euro.
Club-voorzitter Michel D’Hooghe was enorm verbaasd over de manier waarop Sollied zijn afscheid aankondigde. ‘Weinig klasse’, mopperde D’Hooghe. ‘Op grond van zijn eigen woorden hebben we altijd gedacht dat Antoine Vanhove en ikzelf de eersten zouden zijn die hij zou verwittigen. Tot nu toe heb ik Sollied nog niet gehoord.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.