René Hake naar FC Twente Beloften/A1

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Hake is afkomstig van Emmen, waar hij de afgelopen vijf seizoenen de functie van Hoofd Opleidingen vervulde. “Ik was vanaf 1992 bij Emmen werkzaam als trainer en heb er eigenlijk alle elftallen getraind. A1, C1, de Beloften en ook het eerste. Bij het eerste ben ik werkzaam geweest als assistent en ik had samen met Alphons Arts vorig seizoen de eindverantwoordelijkheid voordat Jan Olde Riekerink als hoofdtrainer werd vastgelegd. Na 13 seizoenen Emmen is dit een mooi moment om eens ergens anders te gaan werken. Ik ben blij met deze kans.” Naast trainer en Hoofd Opleiding was René Hake overigens ook als speler actief voor Emmen.

Hake zal zoals gezegd assisteren bij de Beloften en A1 en gaat veel met jonge spelers aan de slag. “We zullen veel individueel gaan werken met de jonge talenten van het eerste, het tweede en A1. Dat gebeurt uiteraard in nauwe samenwerking met Rini Coolen, Jan van Staa, Evert Bleuming, Frank Tempelman en Erik ten Hag. We proberen de jonge spelers op een hoger niveau te krijgen om op die wijze de doorstroming naar het eerste elftal te bevorderen.
Dat is niet alleen een kwestie van trainen, maar ook communicatie is daarbij cruciaal. Belasting van jonge spelers, afstemming tussen Beloften en jeugd, ook dat zijn zaken waar ik me mee bezig zal gaan houden.”