Werden er in de poulewedstrijden op het WK Onder-20 maar liefst 20 gele kaarten gegeven vanwege de nieuwe spelregel, in de kwartfinales gebeurde het niet één keer. Na het toernooi heeft de scheidsrechterscommissie van de Fifa de spelregel geevalueerd en is tot de conclusie gekomen dat het experiment wordt voortgezet op het WK Onder-17 in Peru (2005). Er werd wel een belangrijke aanbeveling gedaan om de regel nog zuiverder te kunnen toepassen: als team A een spelhervatting heeft toegekend gekregen en er is niemand van team A in de buurt, dan mag een speler van team B wel de bal aanraken om de bal richting de plek van de spelhervatting te krijgen.

Meer informatie: klik hier .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.