Na Nederland en Zuid-Korea gaat Guus Hiddink ook met Australië op jacht naar WK-succes. PSV-coach Guus Hiddink gaat per direct aan de slag als bondscoach van Australië. De laatste plooien werden gladgestreken, waarop de Australische bond het nieuws naar buiten kon brengen. ‘We hadden niet durven hopen op een betere coach.’
Hiddink zette zijn handtekening onder een contract dat hem in het geval van kwalificatie tot en met het WK in Duitsland bindt aan de Australische bond. De Achterhoeker zal, zoals al werd verwacht, zijn werk als Aussie Gus combineren met zijn werk bij PSV.

‘Hij heeft een mooie carrière en zijn prestaties spreken voor zichzelf’, zei Frank Lowy, voorzitter van de Australische bond. ‘We hadden niet durven hopen op een beter gekwalificeerde en internationaal erkende coach om ons te leiden op weg naar Duitsland.’

‘De aanstelling van Hiddink is het best mogelijk antwoord op onze directe behoefte aan een nieuwe coach. Het moet Australië weer alle kans op succes geven in de WK-play offs, en hopelijk op de WK-eindronde.’

De eerstvolgende horde voor Australië is de Solomon Eilanden. Als die dubbele ontmoeting met succes is afgewerkt, wacht een confrontatie met de nummer vijf van de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika. Die staat op het programma voor half november.

Hiddink, die zal worden bijgestaan door onder meer voormalig Roda JC-spits Graham Arnold, gaat per direct aan de slag. Een van zijn eerste zichtbare activiteiten als Aussie Gus is een trainingskamp dat in augustus wordt belegd in Nederland.

Hiddink heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit nog als bondscoach te willen werken. In zijn contract bij PSV is een bepaling opgenomen dat hij een WK-avontuur mag oppakken.

Het bondscoachschap van Australië komt niet in de plaats van zijn werk bij PSV. ‘Ik blijf gewoon directeur bij PSV’, zegt Hiddink. In eerste instantie zal de Achterhoeker zich als adviseur gaan bemoeien met het Australische team. (Bron: VI)

Uit De Voetbaltrainer 127 (feb. 2005):

Wat zijn uw eigen ambities?
Guus Hiddink: “Bij het verlengen van mijn contract heb ik laten opnemen dat ik het WK 2006 voor mij als coach niet wil uitsluiten. Een WK is natuurlijk het summum voor trainer om mee te maken. Dat wilde ik intern, op de club, in ieder geval besproken hebben. Bovendien denk ik, aangenomen dat ik tegen die tijd nog bij PSV zit, dat de club daar ook nog iets aan zou kunnen hebben. Duitsland ligt vlak bij Nederland. Denk aan onze trainingsaccommodatie. Het werd vervolgens in de buitenwereld al snel uitgelegd alsof ik dús op het WK 2006 aanwezig zal zijn. Dat is helemaal niet gezegd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.