‘POP’ in jeugdopleiding FC Twente/Heracles

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Erik ten Hag: “Hoewel er nog een vergadering met de trainers volgt, waarin de specifieke doelen per team worden vastgesteld, zijn de globale doelen al wel bekend. De afgelopen seizoenen was klasse behoud voldoende, maar voor komend seizoen gaat de lat omhoog. Het eerste heeft als doelstelling in de subtop te spelen en daar moeten wij ook in mee. Daarom willen we bereiken dat we aan het eind van het seizoen met alle teams in het linkerrijtje staan.”

“Naast het teamdoel heb je ook nog het individuele doel, dat voor elke speler anders is. Het uitgangspunt daarbij is de juiste weerstand te vinden. Een speler die de ene week met de A1 tegen Ajax speelt kan een week later best met de beloften meedoen, omdat de A1 die week een tegenstander treft waarbij de tegenstand lager ligt.”

“Zo hebben alle spelers hun ‘persoonlijk ontwikkelingsplan’, de p.o.p. De van FC Emmen overgekomen trainer René Hake zal de spelers hierin gaan begeleiden. Dit moet er in resulteren dat al tijdens het seizoen per team een aantal spelers doorstromen. Daarnaast hebben we als streven in alle nationale jeugdselecties vertegenwoordigt te willen zijn, waarbij de regionale onder 12, onder 13 en onder 14 zelfs door ons gedomineerd moeten worden.”

“Wat mijn eigen team, de A1 betreft, zal er nog wel het nodige moeten gebeuren. Vorig seizoen was met de derde plaats een topjaar, dat te evenaren zal lastig worden. Maar als het nieuwe team groeit wat betreft wedstrijdinstelling, persoonlijkheid en meer een eenheid wordt, dan moet het zeker lukken in het linkerrijtje te eindigen.” (Bron: fctwente.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw