De Belgische bond wil paal en perk stellen aan de stevige kritiek van trainers op de scheidsrechters. Charleroi-coach Jacky Mathijssen heeft dat nu ondervonden.
Mathijssen mag een maand niet op de bank van Charleroi plaatsnemen. Bovendien werd hem een boete van 2000 euro opgelegd. De tuchtcommissie schorste de coach voor zijn gedrag ten opzichte van de vierde official, die het moest ontgelden nadat de wedstrijd was stilgelegd.

De arbiter besloot tot het tijdelijk staken van RC Genk-Charleroi, omdat enkele spelers van Charleroi met ringen en armbanden in het veld stonden. En die sieraden zijn met ingang van dit seizoen niet meer toegestaan.

Met de straf wil de Belgische bond een voorbeeld stellen. Maar Mathijssen kwam er nog genadig vanaf, omdat de aanklager met een eis van drie maanden was gekomen opdat ‘refs voor de rest van de competitie wél gerespecteerd zouden worden’.

Mathijssen overweegt in beroep te gaan. ‘De vierde official heeft ook schuld. Hij moet de gemoederen bedaren, het is mijn indruk dat hij precies het omgekeerde deed’, aldus Deprez, advocaat van Charleroi. (Bron: VI)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.